FUGLSANGS MINI GRISE

FUGLSANG FERIE


Anderledes ferie på landet


Die anderen Ferien auf dem Land

    Fuglsangs minigrise


Her på Fuglsang har vi erfaring med avl af minigrise siden 2007, hvor vi som de første importerede vore første tyske minigrise. Siden har vi importeret flere avlsdyr af forskellig race – canadiske minigrise og svenske minigrise, og sælger hvert år en del smågrise fra disse forældredyr som kæledyr. Vi har solgt grise over det ganske land som kæle- og hobbydyr, både til private og til børneinstitutioner.


Bl.a. kan I møde vore grise i f.eks. Odense Zoo, Geografisk Have i Kolding, Randers Regnskov og Cirkus Bella Donna fra Faxe. Hos os bor minigrisene sammen i små flokke, og vi holder af at se hvordan de trives og helt naturligt passer deres små grislinger i de omgivelser vi nu har mulighed for at give dem.


Grise er robuste ( bor ude hele året), har et tæt hårlag i mange farver, utroligt muskuløse, sociale flokdyr, de er meget kloge og kan lære en masse, men her hos os vil vi helst blot have grisene som de er fra naturens hånd, og går derfor ikke op i træning o.s.v.Når de bor i små flokke har de en ”normal” hverdag med hinanden og savner ikke omgang med mennesker, når vi ser bort fra den egentlige daglige pasning og pleje, som selvfølgelig skal være i orden.


Som gæst her på gården kan du være med når de fodres, får frisk hø og halm til sengen eller måske skal der lige muges ud på det tidspunkt du vælger at være med. Man må ikke fodre med medbragt mad af nogen art – hvorimod grisene aldrig siger nej tak til en god håndfuld friskplukket græs fra egen mark. Af smittehensyn må man som besøgende ikke gå ind i de små folde.


Nogle gange har vi smågrise som er solgt som kælegrise, og derfor skal forlade os.  Disse små grislinger skal øremærkes inden afrejse. Denne nødvendige øremærkning skal muligvis også foregå mens du besøger os, og du får derved mulighed for at se og få indblik i hvor nemt og uproblematisk en sådan mærkning foregår.


Altså tilstræber vi at give vore gæster et realistisk billede af det at holde minigrise, og forsøger ikke at tegne et glansbillede af dette ”nye kæledyr” som det jo også er.Minigrise er et ideelt kæledyr for folk der bor på landet.

De er intelligente, renlige, ikke kræsne, støjer ikke meget, bor helst ude med egen fold og rodeplads – og - så kan de tåles af nogle grupper allergikere.


Vi er glade og stolte over vore minigrise og avl, og vil selvfølgelig gerne fortælle mere om dem.


Fuglsang Ferie  -  Skattebøllevej 20  - Ennebølle -  5953 Tranekær  -  Tlf + 45 20 48 15 94  -  info@fuglsangferie.dk